Delfts Grachtenwater het begin

In het heden gepresenteerd, hoe een ‘oude’ benaming een nieuw leven kreeg ingeblazen. Het verhaal van Delfts Grachtenwater begint in Delft, Nederland. Op 12 juni 2023 besloot Rob Kuiters toen hij op vakantie was in Italie en genoot van de cocktails terplaatse al zittend op een terrasje in de avondzon dat er nog een likeur moest bijkomen. Deze moest naast onze ambachtelijke en bekende koffielikeur "Delfts Kwebbelwater" en theelikeur "Delfts Theewater" ook een authentieke smaak krijgen, maar ook een lonk naar nostalgie en herkenbaarheid hebben; het oer-Hollandse gevoel dus. Deze uitdaging werd uiteindelijk de ontwikkeling van onze 3e ambachtelijke likeur. Een likeur van hoge kwaliteit op basis van verfijnde natuurlijke producten.

Etiket van delfts grachtenwater

Om de grachten eer aan te doen omdat deze altijd een belangrijke rol hebben gespeeld voor Delft voor verdediging en later voor transport hebben wij onze likeur hiernaar vernoemd en zo is "Delfts Grachtenwater" geboren. Het duurde bijna nog een jaar voordat de verfijnde, zachte smaak gedeeld kon worden met onze klanten.

Op 6 april 2024 werden de allereerste kruiken van "Delfts Grachtenwater" in productie genomen. De harmonieuze smaken, de perfecte balans tussen bittere en zoete componenten, spreken zowel dames als heren aan, en wordt door eenieder geprezen. De eerste productie was zelfs binnen twee weken volledig uitverkocht! Voor sommigen is "Delfts Grachtenwater" een grappige naam maar voor ons is het een super serieuze likeur voor bij de koffie, on the rocks of in de mix. Al met al een droom die voor ons is uit gekomen. En de verpakking? in een lekkere stenen kruiken omdat ze deze vroeger ook gebruikte en glas pas in de 18e eeuw bekendheid kreeg.


Kruiken bakker handwerk
oorsprong van een gracht