Mix recepten

 

Recept 1

Delfts Grachtenwater is een zoete en krachtige likeur op basis van onze eigen Rum blend en heeft tonen van vanille karamel, koffie en vers citrusfruit. Mix het met een pittige Ginger Beer en een schijfje limoen en er ontstaat een verfrissende longdrink. Wat heb je nodig:

Neem 30 ml Delfts Grachtenwater likeur, 150 ml Ginger beer, limoenschijfje, IJsblokjes

Vul een cocktailglas met ijsblokjes. en schenk hierin het Grachtenwater en de Ginger Beer.

Voeg een limoenschijfje toe en roer zachtjes door.

 

Recept 2

Neem 20 ml Delfts Grachtenwater, 45 ml vodka, 20 ml limoensap, 10 ml granaatappelsiroop, 12 verse cranberries

Doe één voor één de vodka, Grachtenwater, limoensap en granaat- appelsiroop in een cocktailbeker. Doe de cranberries erbij (houd er een paar achter voor de garnering) en lekker veel ijsblokjes. Shake het geheel flink, zodat de cranberries breken en zo extra smaak loslaten. Schenk het geheel – ook de cranberries en de ijsblokjes – in een longdrinkglas en garneer het met een stukje granaatappel en een paar cranberries.

 

Recept 3

Neem 30 ml Grachtenwater, 30 ml donkere rum, ½ limoen,  druppel Angostura bitters, ginger beer

Vul een rocksglas met ijsblokjes en schenk het Grachtenwater en de donkere rum erbij. Snijd de limoen doormidden en pers de helft boven het glas uit (ongeveer 10 ml). Vul het glas aan met ginger beer (aftoppen). Roer ‘m even door en garneer de cocktail met een schijfje limoen en een druppel Angostura bitters voor een lekker kruidige smaak.

 

Recept 4

Je kunt ons Grachtenwater ook gewoon traditioneel drinken naast een kop koffie, door de chocolademelk of met ijs als een aperitief of digestief. 

 

Recept 5

Neem 1 kopje espresso, 30 ml Grachtenwater, 30 ml vodka, en optioneel 3 koffieboontjes voor versiering.

Zet een kopje espresso. Deze kun je warm gebruiken in je cocktail. Giet hiervan met een barmaatje 1 deel (30 ml) in een shaker met ijs en voeg Grachtenwater (30 ml) en vodka (30 ml) toe. Even krachtig shaken tot er een frostlaagje op je shaker verschijnt en dan uitschenken zonder ijs in je martiniglas. Lig op de schuimlaag 3 koffieboontjes in het glas en dien de cocktail op.

 

Recept 6

Dit recept heeft niets met Grachtenwater te maken maar is wel lekker vandaar dat we hem doorgeven aan jullie ⛱.

Neem 30-40 ml Limoncello die je lekker vindt, een flesje Fever tree tonic, partje citroen en 3 blaadjes basilicum

Neem een mooi copa glas. Vul het glas met ijs. Gebruik bij voorkeur 1 of 2 grote ice cubes (the bigger the better)

Giet met een barmaatje 30-40 ml in het glas. Schenk de tonic voorzichtig uit in het glas (ca 3/4 van het flesje) Voeg de garnering toe. Een partje citroen en 2-3 blaadjes basilicum dan even roeren met een lepel en je cocktail is er helemaal klaar voor.


cocktail glazen
espresso martini in glas